ČAROLIJA BOŽIĆNE NOĆI

Bajkovitu priču isprepletenu emocijama i plesom izvele su sve plesne skupine Udruge MOT 08 , njih 130-tak, s porukom „Treba sačuvati dijete u sebi i kad čovjek odraste i jednako se iskreno veseliti Božiću i malim stvarima kao što to djeca znaju“....Više
14.12.2019.

ČAROLIJA BOŽIĆNE NOĆI


14.12.2019. Studio za izvedbene umjetnosti „MOT 08“ ponovo je oduševio brojne građane grada Poreča božićnom plesnom predstavom „Čarolija Božićne noći“.

Sa dvije izvedbe plesne predstave članovi Studia „MOT 08“  napunili su dva puta  kazališnu dvoranu Pučkog otvorenog učilišta Poreč na kojoj se tražila stolica više, te su ponovo svojom novogodišnjom tematskom produkcijom oduševili prepunu dvoranu roditelja, prijatelja, ljubitelje plesa i svih onih koji podržavaju amaterizam i rad s djecom.

Bajkovitu priču isprepletenu emocijama i plesom izvele su sve plesne skupine Udruge MOT 08 , njih 130-tak, od najmlađih do najstarijih iz skupina: Stars, Diamonds, Divas, Angels, Twinkle, Space, Simple, Fame, Magic s porukom „Treba sačuvati dijete u sebi i kad čovjek odraste i jednako se iskreno veseliti Božiću i malim stvarima kao što to djeca znaju“.

Scenografija i kostimi upotpunili su priču i dočarali božićni ugođaj a u nama probudili pregršt emocija. Bio je tu i neizostavni Djed Božićnjak koji je na kraju razveselio djecu  i uručio i prigodne darove koje je kao i svake godina Udruga pripremila.

Koreografije su  osmislile Josipa Kalac i Aleksandra Hodak.

Studio za izvedbene umjetnosti „MOT 08“ se zahvaljuje  svima koji su pomogli  u realizaciji božićne produkcije: Gradu Poreču, Obrtničkom domu, Pučkom otvorenom učilištu Poreč, SZGP, Caffe baru Parens, Damiru Milošu, Ivanu Pisku, Aleksandru Poropatu,  Veri Krekhovetskayi i svim roditeljima prijateljima, volonterima i donatorima.

Zahvaljuju se i lokalnim portalima na medijskom praćenju njihovog rada.
sama u kući

U prepunoj dvorani kazališta Pučkog otvorenog Učilišta Poreč, 19.12.2017. naši članovi Mot-a 08 ponovno su ispunili srca svojom božićnom plesnom predstavom pod nazivom “Sama u kući” osmišljenu po uzoru na najpopularniji božićni film....Više
19.12.2017.

sama u kući


U prepunoj dvorani kazališta Pučkog otvorenog Učilišta Poreč, 19.12.2017. naši članovi Mot-a 08 ponovno su ispunili srca svojom božićnom plesnom predstavom pod nazivom “Sama u kući” osmišljenu po uzoru na najpopularniji božićni film.
Dinamična radnja u kojoj lopovi pokušavaju oteti dom djevojčice koja je ostala sama na Božić ipak završava sretno, a djevojčici se na kraju pridružuje cijela obitelj. Obitelj na okupu je simbol Božića, pa je cijelokupna atmosfera bila bajkovita. Bogata scenografija i kostimi upotpunili su priču. Na kraju predstave djeci su uručeni prigodni darovi koje je kao i svake godine Udruga pripremila.
Ovu božićnu priču ‘’ispričale su’’ plesačice svih plesnih skupina MOT-a (Stars, Diamonds, Angels, Twinkle, Simple, Kids, Fame, Feniks i Magic). Koreografije su osmislile Josipa Tadijanović Kalac i Mateja Pančelat.
Mot 08 se zahvaljuje svima koji su pomogli u realizaciji ove predstave a posebnu zahvalu Aleksandru Poropatu, Ivanu Pisaku i Vesni Tripar.
godišnja prezentacija rada 2017.godine

Na kraju svake školske godine naša Udruga održi svoju završnu prezentaciju rada na kojoj roditeljima, bakama, djedovima, prijateljima i sugrađanima prikaže presjek rada tekuće školske godine revijalnim programom....Više
03.06.2017.

godišnja prezentacija rada 2017.godine


Na kraju svake školske godine naša Udruga održi svoju završnu prezentaciju rada na kojoj roditeljima, bakama, djedovima, prijateljima i sugrađanima prikaže presjek rada tekuće školske godine revijalnim programom. Na pozornici kazališne dvorane Pučkog otvorenog učilišta, naših osam plesnih skupina izvelo je koreografije kojima su sudjelovale na raznim natjecanjima. Uz pohvale djeci na trudu, ozbiljnom radu i dobrim rezultatima ( osvojeno je preko trideset pehara), zahvaljujemo roditeljima na njihovoj podršci i aranžmanu, kao i institucijama s kojima surađujemo. Veseli nas promatrati kako djeca iz godine u godinu napreduju i usavršavaju svoje plesne korake.Plesna predstava Čarobnjak iz Oz-a

U utorak, 18.12.2018. u 18.00 u prepunom kazalištu Pučkog otvorenog učilišta Poreč, plesači Studija za izvedbene umjetnosti “MOT 08 “ponovno su svojom novogodišnjom tematskom produkcijom iznenadili ......Više
18.12.2019.

Plesna predstava Čarobnjak iz Oz-a


U utorak, 18.12.2018. u 18.00  u prepunom kazalištu Pučkog otvorenog učilišta Poreč, plesači Studija za izvedbene umjetnosti “MOT 08 “ponovno su svojom novogodišnjom tematskom produkcijom iznenadili i oduševili prepunu dvoranu roditelja, prijatelja, ljubitelja plesa i svih onih koji podržavaju amaterizam i rad s djecom. 

Bogata scenografija, bajkoviti kostimi, uvijek zanimljiva fantastična priča “Čarobnjak iz Oza” i više nego blagdanska poruka, mamili su pljesak oduševljenja tijekom cijele predstave. 

Bajkovitu priču plesom je uprizorilo 120 djece Udruge MOT 08 s porukom : “ Ako smo dovoljno uporni i ako vjerujemo u sebe, možemo savladati sve prepreke i ostvariti sve svoje ciljeve unatoč našim nesigurnostima”.

Ovom predstavom Udruga je obilježila kraj još jedne uspješne kalendarske godine ali i 10 godina od osnutka Studija za izvedbene umjetnosti “MOT 08” .plesna predstava more emocija

Nakon desetodnevne radionice, 24.06.2017. na Trgu slobode naše plesačice, Josipa Kalac, Chiara Pisak, Ema Sedmak, Judita Tripar, Ella Trifunac, Nieve Trifunac, Sara Nerlović, Marina Uljančić, Aida Mrkaljević, Sandra...Više
24.06.2017.

plesna predstava more emocija


Nakon desetodnevne radionice, 24.06.2017. na Trgu slobode naše plesačice, Josipa Kalac, Chiara Pisak, Ema Sedmak, Judita Tripar, Ella Trifunac, Nieve Trifunac, Sara Nerlović, Marina Uljančić, Aida Mrkaljević, Sandra Bošković i Josipa Vinkerlić pod vodstvom koreografkinje, plesne umjetnice i teoretičarke političke filozofije slovenskih korijena, dr.sc. Nicole Speletić iz New Yorka, kroz plesne pokrete Limone tehnike odvele su nas u svijet mora, plesnom predstavom pod nazivom „More emocija“.
Polaznici radionice su kroz pokret propitivali gibanja, dinamiku, emociju mora i pretakali u svoje osobne emocije, ostavljajući prostora za više, dalje, u ekspresiji i doživljaju, čineći novootkriveni pokret svojim. Limon tehnika bazira se upravo na razvijanju tjelesne ekspresije i kreacije kroz istraživanje, improvizacije i kompoziciju pokreta.
Fluidnošću i liričnošću pokreta uz pratnju sugestivne glazbe, specifičnih morskih zvukova, gledatelji su imali prilike uživati u gibanju i dinamici mora, koreografskoj kompoziciji i ekspresiji plesnih pokreta, koji su jedinstveni trenutak, doživljaj, a što je specifično za plesnu umjetnost koja se događa onog momenta kada se izvodi, kada ju gledamo.
Plesna predstava nije trajan proizvod poput skulpture, slike ili proizvoda neke druge umjetnosti, kao što je naglasila i sama koreografkinja i umjetnica dr.sc. Nicole Speletic, ona je osjećaj, ekspresija, a ono što je trajno nakon ovakvog iskustva je doživljaj, emocija koju nosimo sa sobom.
Ova plesna produkcija bila je dio festivala aMORE, festivala o moru, prvom festivalu u regiji koji je u potpunosti posvećen moru i na kojim su se isprepleli umjetnost, kultura, znanost i zabava.
kuckucač

U ponedjeljak, 19.12.2016. u 19.30h u kazalištu Pučkog otvorenog učilišta Poreč, plesači Studija za izvedbene umjetnosti MOT 08 ponovno su svojom novogodišnjom tematskom produkcijom iznenadili i oduševili prepunu dvoranu roditelja, prijatelja,...Više
19.12.2016.

kuckucač


U ponedjeljak, 19.12.2016. u 19.30h u kazalištu Pučkog otvorenog učilišta Poreč, plesači Studija za izvedbene umjetnosti MOT 08 ponovno su svojom novogodišnjom tematskom produkcijom iznenadili i oduševili prepunu dvoranu roditelja, prijatelja, ljubitelja plesa i svih onih koji podržavaju amaterizam i rad s djecom.
Bogata scenografija, bajkoviti kostimi, vrlo dojmljiv Kuckucač, intrigantna priča autorice Branke Vojnović, više nego blagdanska poruka, mamili su pljesak oduševljenja tijekom cijele predstave. Čarolija kojom je neobičan Mag-Kuckucač ispričao svoju priču o tajnama koje možemo čuti ako otvorimo svoja srca, um, oči, uši i oslušnemo tko to kuca na naša vrata i što nam žele reći ribe, more, noć, tišina, zrak ili dah, ostavila je impresivan dojam na gledatelje. Što i tko sve pomaže Kuckucaču u njegovim čarolijama, karte koje izvlači iz rukava, zečevi iz šešira, djeca koja čuju što odrasli ne mogu, plesom je uprizorilo 120 djece Udruge MOT 08 s porukom „Sve na ovom svijetu srce ima i govori srcima, tiho, tiše, najtiše čarolije svoje dijeli kako bi slušati naučili bićem cijelim!“

Ovom predstavom Udruga je obilježila kraj još jedne uspješne kalendarske godine. Predsjedništvo i koreografi prigodnim poklonom zahvalili su vrijednoj djeci na trudu i radu, a ovom prilikom zahvaljuju se svim roditeljima, prijateljima, volonterima i donatorima, posebno tvrkama Infosit, Autolab i XL Poreč. Hvala našim lokalnim portalima na medijskom praćenju našeg rada.
Na dobroj suradnji i podršci u radu dugi niz godina zahvaljujemo Gradu Poreču, Pučkom otvorenom učilištu, Obrtničkom domu, Gradskoj knjižnici i Sportskoj zajednici.
Starije ►Copyright © Mot08 Poreč 2015 - 2022