kristina paunovski-kekica

2017 - travanj - contemporary - trodnevna radionica

o kekici

KRISTINA PAUNOVSKI – KEKICA 1998. godine počinje se baviti plesom u plesnoj skupini ‘Porto-Ri’ gdje usvaja osnove jazz tehnike. 2003. godine, po osnutku plesne grupe Flame postaje njezin član te dvije godine kasnije i trener. Od 2003. godine pa do danas usavršava se na mnogobrojnim radionicama, seminarima, plesnim kampovima diljem Europe. Velika želja za daljnjim obrazovanjem vodi ju do Zagreba gdje se seli 2009. godine te postaje članicom plesnog centra Tala Larise Lipovac i Tamare Curić te uzima satove glume, baleta, modernog, akrobatike, partneringa, stepa, hortona, jazza i hop hopa. Više...

kristina paunovski-kekica


KRISTINA PAUNOVSKI – KEKICA 1998. godine počinje se baviti plesom u plesnoj skupini ‘Porto-Ri’ gdje usvaja osnove jazz tehnike. 2003. godine, po osnutku plesne grupe Flame postaje njezin član te dvije godine kasnije i trener. Od 2003. godine pa do danas usavršava se na mnogobrojnim radionicama, seminarima, plesnim kampovima diljem Europe. Velika želja za daljnjim obrazovanjem vodi ju do Zagreba gdje se seli 2009. godine te postaje članicom plesnog centra Tala Larise Lipovac i Tamare Curić te uzima satove glume, baleta, modernog, akrobatike, partneringa, stepa, hortona, jazza i hop hopa. U istom periodu pohađa satove pjevanja na Rock akademiji u Zagrebu. Veliki entuzijazam, naporan rad i ljubav prema plesu dovodi je do prestižne plesne akademije u Amsterdamu, AHK – Amsterdam School of the Arts. Na ljeto 2011. nakon završetka akademske godine u Amsterdamu seli se u Rijeku i nastavlja svoj rad kao plesač i pedagog u plesnoj grupi Flame gdje vodi hip hop, improvizaciju i jazz tehniku te kao pedagog i koreograf u Ristudio-centru Ivone Brnelić gdje vodi fusion jazz i hip hop. 2013. osniva plesni centar K2K gdje i danas djeluje.

nikole speletic

2017. - lipanj -  Humphrey- Limon tehnika-desetodnevna radionica radionica
2016. - lipanj -  Humphrey- Limon tehnika-petodnevna radionica

o nicole

Dr. Nicole Speletic je plesna umjetnica i teoretičarka slovenskih korijena, odrasla u New York-u. Svoju zasluženu popularnost stekla je neprestanim zalaganjem kao doktorica znanosti na području političke filozofije (Philosophy Georgetown University, 2005.) i kao plesna umjetnica (Jose Limón Dance Foundation ,Company).

Radila je na mnogim sveučilištima, neka od njih su Long Island University, Nassau College, Gorgtown University, Loyolla College, sveučilište u Amsterdamu te sveučilište u Ljubljani. Više...

nikole speletic


Dr. Nicole Speletic je plesna umjetnica i teoretičarka slovenskih korijena, odrasla u New York-u. Svoju zasluženu popularnost stekla je neprestanim zalaganjem kao doktorica znanosti na području političke filozofije (Philosophy Georgetown University, 2005.) i kao plesna umjetnica (Jose Limón Dance Foundation, Company).
Radila je na mnogim sveučilištima, neka od njih su Long Island University, Nassau College, Gorgtown University, Loyolla College, sveučilište u Amsterdamu te sveučilište u Ljubljani.
Našim polaznicama bili su predstavljeni pokreti koje izvorno izvodi Limón Dance Company. Riječ je o modernim plesnim tehnikama koje su razvili Doris Humphrey i José Limón, sredinom prošlog stoljeća.
Radionica je kroz izazov i istraživanje, sa znatiželjom, strašću i uvjerenjem obuhvaćala niz sati suvremenog plesa u Humprey-Limon stilu.
Jedan tjedan, tri sata dnevno fokusiranoga, inspirativnoga treninga koji je započinjao zagrijavanjem i tehničkim nizom te se nastavljao plesnim sekvencama i proučavanjem dijelova iz repertoara Limona s posebnim naglaskom na Etide u koreografiji Carle Maxwell, bazirajući se na značenju: namjera, izraz, kontekst.
U lipnju 2017. Nicol nam se vraća , ovaj put deset dana, gdje polaznicima radionice produbljuje znanje o Limon tehnici. Kao produkt radionice djevojke su izvele predstavu More emocija na glavnom trgu našeg grada. Tematika je bila more, te su uz uz pratnju sugestivne glazbe, specifičnih morskih zvukova, gledatelji imali prilike uživati u gibanju i dinamici mora, koreografskoj kompoziciji i ekspresiji plesnih pokreta.

martina kolega

2017. - musical theater - četverodnevna radionica
2016. - musical theater - petodnevna radionica
2015. - MTV dance - trodnevna radionica

2014. - musical theater - trodnevna radionica
2013. - musical theater - tjedna radionica
2012. - jazz dance - tjedna radionica
           - music theater – tjedna radionica
2011. - jazz dance - tjedna radionica
2010. - jazz dance, hip hop – tjedna radionica

o martini

Martina je rođena u Rijeci 1981. Počinje plesati u plesnoj skupini PORTO RI, a od 2002. članica je plesne grupe FLAME u Rijeci unutar koje je djelovala kao plesač i pedagog. Nakon završene jezične gimnazije, diplomira razrednu nastavu i TZK pri Učiteljskoj akademiji u Rijeci.

Kroz niz godina usvajala je razne plesne tehnike: modern i funky jazz, horton, suvremeni, ballet, musical, hip-hop i new style te se tako usavršavala kao plesač, pedagog i koreograf. Više...

martina kolega


Martina je rođena u Rijeci 1981. Počinje plesati u plesnoj skupini PORTO RI, a od 2002. članica je plesne grupe FLAME u Rijeci unutar koje je djelovala kao plesač i pedagog. Nakon završene jezične gimnazije, diplomira razrednu nastavu i TZK pri Učiteljskoj akademiji u Rijeci.

Kroz niz godina usvajala je razne plesne tehnike: modern i funky jazz, horton, suvremeni, ballet, musical, hip-hop i new style te se tako usavršavala kao plesač, pedagog i koreograf. Surađivala je s raznim našim i stranim koreografima (Larisa Lipovac, Tamara Curić, Igor Barberić, Kornelija Kosanović – Koni, Maša i Branka Kolar, Bojan Valentić, Anja Šehić, Tamara Savičević, Aleksandra Mišić, Jorge Vasquez, Lil Phil, Miraldo Van Genderen, Jay i Ugly Kid, Leslie Scott…).

Sudjelovala je na brojnim projektima, festivalima, plesnim revijama, spotovima, TV emisijama i sl. Kao koreograf osvaja brojna odličja a kao plesač sudjeluje u poznatim mjuziklima i plesnim predstavama.
Od 2004. radi kao plesač, koreograf, voditelj i plesni pedagog u Plesnom centru TALA u Zagrebu te koreografira za njihove plesne produkcije.

vlasta smoljanović

2017. dva puta tjedno tijekom školske godine - tehnike klasičnog baleta 
2016. dva puta tjedno tijekom školske godine - tehnike klasičnog baleta 
2015. dva puta tjedno tijekom školske godine - tehnike klasičnog baleta

2014. dva puta tjedno tijekom školske godine – tehnike klasičnog baleta
2013. dva puta tjedno tijekom školske godine - tehnike klasičnog baleta
2012. siječanj–lipanj – tehnike klasičnog baleta
2011. listopad–prosinac - tehnike klasičnog baleta

o vlasti

Zagrebačka baletna umjetnica i plesni pedagog Vlasta Smoljanović bivša je balerina HNK. Posljednjih 10 godina voditeljica je baletnih skupina Baletne škole «C.Grisi» iz Umaga. Kao vanjski suradnik u Školi za klasični balet u Zagrebu, nastavnica je klasičnog baleta predškolskih programa. Također, voditeljica je baletnog studija „Alegro“ iz Rovinja.

Redovne radionice klasičnog baleta pokazale su se korisne našim članovima jer kroz osnove baleta djeca nauče pravilno držanje tijela i izvođenje pokreta. Više...

vlasta smoljanović


Zagrebačka baletna umjetnica i plesni pedagog Vlasta Smoljanović bivša je balerina HNK. Posljednjih 10 godina voditeljica je baletnih skupina Baletne škole «C.Grisi» iz Umaga. Kao vanjski suradnik u Školi za klasični balet u Zagrebu, nastavnica je klasičnog baleta predškolskih programa. Također, voditeljica je baletnog studija „Alegro“ iz Rovinja.

Redovne radionice klasičnog baleta pokazale su se korisne našim članovima jer kroz osnove baleta djeca nauče pravilno držanje tijela i izvođenje pokreta. Balet je osnova svih plesnih stilova te sa zadovoljstvom održavamo kontinuitet radionica za naše članove starije od 9 godina što je preduvjet za pohađanje baleta.

andreja široki

2016.lipanj - suvremeni ples-petodnevna radionica
2015. listopad - suvremeni ples - vikend radionica

o andreji

Andreja Široki, rođena u Koprivnici 1973 g. je koreografkinja, plesačica, pedagoginja holističkog plesa i pokreta, učiteljica i praktičarka Theta iscjeljivanja. Završila je Školu za suvremeni ples Ane Maletić u Zagrebu. Ostvarila je niz plesnih i kazališnih projekata; kao plesačica, performerica te suradnica za pokret. Bila je dugogodišnja plesačica Zagrebačkog plesnog ansambla. Surađivala je s nizom domaćih i inozemnih koreografa, režisera i plesnih pedagoga, te ostvarila mnogobrojne samostalne projekte i plesne instalacije. Osnivačica je Centra za ples i umjetničko Više...

andreja široki


Andreja Široki, rođena u Koprivnici 1973 g. je koreografkinja, plesačica, pedagoginja holističkog plesa i pokreta, učiteljica i praktičarka Theta iscjeljivanja. Završila je Školu za suvremeni ples Ane Maletić u Zagrebu. Ostvarila je niz plesnih i kazališnih projekata; kao plesačica, performerica te suradnica za pokret. Bila je dugogodišnja plesačica Zagrebačkog plesnog ansambla. Surađivala je s nizom domaćih i inozemnih koreografa, režisera i plesnih pedagoga, te ostvarila mnogobrojne samostalne projekte i plesne instalacije. Osnivačica je Centra za ples i umjetničko istraživanje.
U našem prostoru Andreja održava iznimno interesantne i kreativne radionice za djecu mlađeg uzrasta. Mali plesači istražuju pokret, rade na muzikalnosti, kreativnosti i povezanosti skupine u plesu, te osvješćuju tijelo u traganju za svojim prirodnim pokretom.

aleksandra mišić

2015. kolovoz - suvremeni ples i neverbalno kazalište – prikazano u plesnoj predstavi – desetodnevna radionica
2015. svibanj - jazz dance- contnemporary - vikend radionica
2014 god. - jazz dance - trodnevna radionica

o aleksandri

Rođena je 1987. g. u Puli gdje u Plesnom studiu „Zaro“ započinje svoje prve plesne korake. Edukaciju je nastavila u Hrvatskoj i inozemstvu kroz ljetne škole i mnogobrojne seminare učeći od vrhunskih pedagoga i plesača.

U amaterskom kazalištu sudjelovala je u 15 dječjih plesnih predstava i izvela je preko 2000 javnih nastupa. Do sada je producirala i koreografirala 13 cjelovečernjih predstava. Kao plesni pedagog radi od 1995.Također sudjeluje kao dio žirija na renomiranim plesnim natjecanjima. Više...

aleksandra mišić


- plesač i član umjetničkog vodstva Zagrebačkog plesnog ansambla
- suosnivač i umjetnička ravnateljica plesne kompanije MASA DANCE COMPANY
- voditelj plesnih radionica i član umjetničkog vijeća za plesnu edukaciju Zagrebačkog plesnog centra

Rođena je 1987. g. u Puli gdje u Plesnom studiu „Zaro“ započinje svoje prve plesne korake. Edukaciju je nastavila u Hrvatskoj i inozemstvu kroz ljetne škole i mnogobrojne seminare učeći od vrhunskih pedagoga i plesača... U amaterskom kazalištu sudjelovala je u 15 dječjih plesnih predstava i izvela je preko 2000 javnih nastupa. Do sada je producirala i koreografirala 13 cjelovečernjih predstava. Kao plesni pedagog radi od 1995.Također sudjeluje kao dio žirija na renomiranim plesnim natjecanjima.

Dobitnica je raznih nagrada:
Za Najprespektivnijeg mladog koreografa Hrvatske 2004.g.
Nagrada kritike na 14.festivalu koreografskih minijatura 2010.g za koreografiju *Randevu*.(Masa dance company)
Nominacija Hrvatskog glumišta za Nabolje umjetničko ostvarenje u plesu 2012. u predstavi Interface u koreografiji Snježane Abramović Milković.(ZPA)
Grand prix nagrada na 6.Međunarodnom festivalu suvremenog plesa u Alžiru 2014. sa predstavom ''TI'' (Masa dance company).
Nagrada hrvatskog glumišta za najbolje plesno ostvarenje u predstavi ''Hermafroditi duše'' koreografa Žaka Valente za 2014.g.

ivana kalc

2014. siječanj – travanj - ciklus suvremenih plesnih tehnika
Prezentacija radionice održana je povodom Međunarodnog dana plesa, 28.04.2014.g. u kazališnoj dvorani POUP-a.

o ivani

Ivana Kalc rođena je 16.04.1980. u Rijeci. Nakon formalnog obrazovanja, 2003. godine odlazi u inozemstvo na studij suvremenog plesa (Salzburg i Linz, Austrija). Nakon stečene diplome, živi i radi kao plesni pedagog u Austriji i Njemačkoj te sudjeluje u nekoliko manjih projekata.

2010. godine definitivno se vraća u Hrvatsku i potpuno se posvećuje djelovanju u području suvremenog plesa. 2008. godine osniva umjetničku organizaciju Kabinet. 2010. godine postaje predsjednica Upuh-a Rijeka. 2012. godine postaje član HZSU kao samostalna Više...

ivana kalc


Ivana Kalc rođena je 16.04.1980. u Rijeci, Hrvatska. Nakon formalnog obrazovanja, 2003. godine odlazi u inozemstvo na studij suvremenog plesa (Salzburg i Linz, Austrija). Nakon stečene diplome, živi i radi kao plesni pedagog u Austriji i Njemačkoj te sudjeluje u nekoliko manjih projekata.
2010. godine definitivno se vraća u Hrvatsku i potpuno se posvećuje djelovanju u području suvremenog plesa. 2008. godine osniva umjetničku organizaciju Kabinet. 2010. godine postaje predsjednica Upuh-a Rijeka. 2012. godine postaje član HZSU kao samostalna plesna umjetnica.

Pohađala je SEAD – Salzburg experimental academy of dance, Salzburg, Austrija,Institute for Dance Arts, Anton Bruckner Privatuniversität, Linz, Austrija, Bacherlor of Arts – Institute for Danse Arts, Anton Bruckner Privatuniversität, Linz, Austrija te je dobitnica stipendije DanceWeb 2008, Impulstanz Feastival Vienna , Austria. 2007. God. polaže pedagoški ispit (suvremeni ples i improvizacija) na ABU, Linz.

Tijekom obrazovanja rad s plesnim umjetnicima i pedagozima: Esther Balfe, Mia Lawrence, Martin Sonderkamp, Milan Kozanek, Rebecca Murgi, Teresa Ranieri, Editta Braun, Andrea Bold, Georg Blaschke, Phillip Riera, Bettina Schäfer, Claudia Heu, Lisa Hinterreithner, Helmut Ploebst (Roschangar), Nicole Caccivio, Johannes Randolf, Rosalia Ortega, Esther Koller, Oleg Soulimenko, Bruno Genty, Katsura Kan, Charles Renoult, David Hernandez, Nick Haffner, Aleksandar Acev;itd.melita spahić bezjak

2013 god. – suvremene plesne tehnike - vikend radionica

o meliti

Karlovčanka izuzetnog umjetničkog duha i nepresušne inspiracije, plesnom se i kazališnom umjetnošću bavi profesionalno od 1992. Studirala je na London Contemporary Dance School, The place, nakon završene Škole za suvremeni ples Ana Maletić u Zagrebu. Autor je i koreograf brojnih plesno kazališnih projekata u Velikoj Britaniji i Hrvatskoj. Predstave ostvarene u inozemstvu su: Catch me!, Wired, Live Body. Duet#1, Roundnes Reels; Fields of detail, Loud Silence, In Between tracing Reflection, Never Ending Game, i druge, a posljednje autorsko djelo u Hr je „-110=quartet of two“. Više...

melita spahić bezjak


Karlovčanka izuzetnog umjetničkog duha i nepresušne inspiracije, plesnom se i kazališnom umjetnošću bavi profesionalno od 1992. Studirala je na London Contemporary Dance School, The place, nakon završene Škole za suvremeni ples Ana Maletić u Zagrebu. Autor je i koreograf brojnih plesno kazališnih projekata u Velikoj Britaniji i Hrvatskoj. Predstave ostvarene u inozemstvu su: Catch me!, Wired, Live Body. Duet#1, Roundnes Reels; Fields of detail, Loud Silence, In Between tracing Reflection, Never Ending Game, i druge, a posljednje autorsko djelo u Hr je „-110=quartet of two“.
Sa svojim radovima sudjelovala je na brojnim festivalima i koreografskim platformama u Engleskoj, Hrvatskoj i Mađarskoj.
Melita je također koreografirala za studente na London Contemporary Dance School i Roehampton University u Londonu gdje je i bila i gost predavač za plesne tehnike, improvizaciju i koreografiju.

Edukativne radionice i plesni seminari Melite Spahić Bezjak istražuju kreativne potencijale koreografskih ideja i zadataka koji reflektiraju metode i procese koje Melita koristi u stvaranju svojih radova. Ti zadaci uključuju suvremene plesne tehnike, yogu, improvizaciju, upotrebu disanja, prostorne i brojčane koncepte kao i upotrebu novih medija i tehnologije.

senka baruška

2013 god. listopad –svibanj - suvremeni ples za najstarije

o senki

Senka Baruška se skoro 30 godina bavi suvremenim plesom i prva je osoba koja je suvremeni ples dovela u Rijeku. Suvremene plesne tehnike, jazz dance i balet studirala je na Lewisham collegeu u Londonu i Theatreschoolu u Amsterdamu. Surađivala je sa Centrom Assisi u Kaliforniji(SAD), te nizom slovenskih, talijanskih, britanskih i nizozemskih umjetnika.

Također je surađivala sa nizom priznatih plesnih grupa i kompanija poput Vincent Caccialano (NL/SAD), Accrorap (FR), Nature dance group (Austrija), Plesnim forumom Celje Više...

senka baruška


Senka Baruška se skoro 30 godina bavi suvremenim plesom i prva je osoba koja je suvremeni ples dovela u Rijeku. Suvremene plesne tehnike, jazz dance i balet studirala je na Lewisham collegeu u Londonu i Theatreschoolu u Amsterdamu. Surađivala je sa Centrom Assisi u Kaliforniji(SAD), te nizom slovenskih, talijanskih, britanskih i nizozemskih umjetnika.

Također je surađivala sa nizom priznatih plesnih grupa i kompanija poput Vincent Caccialano (NL/SAD), Accrorap (FR), Nature dance group (Austrija), Plesnim forumom Celje iz Slovenije, talijanskom grupom Ornella Dagostino i dr.Nastupala je na brojnim europskim festivalima i osvojila niz nagrada. Kao autor, umjetnički voditelj, koreograf i izvođač sudjeluje u mnogim plesnim predstavama a neke od njih su: Predstava 7,Ubojstvo umjetnika,Hvala ti, Plešem fiziku,Dnevnik jednog putovanja i dr.

Članica je strukovnog udruženja plesnih umjetnika i jedna od rijetkih profesionalnih koreografa u Hrvatskoj.david belas

2012 - u suradnji s Eldom Kosanović Radovik - neverbalno kazalište i suvremeni ples – prikazano u plesnoj predstavi – dvotjedna radionica

2009 - u suradnji s Eldom Kosanović Radovik- Ljetna škola plesa, pokreta i glume - prikazana u multimedijalnoj predstavi – srpanj –kolovoz

o davidu

Rođen 1975. godine u Umagu, živi i odrasta u Poreču, diplomira na Ekonomskom fakultetu u Rijeci s temom "Pokazatelji poslovanja kazališta kao javne institucije".

Educira se o kazališnom radu na brojnim međunarodnim seminarima i polazi niz kazališnih radionica od kojih su najznačajnije specijalizirane radionice iz MAPA - programa (Moving Academy for Performing Arts, Amsterdam).Diplomira na spomenutoj akademiji MAPA 2010 godine u Beogradu. Također o kazališnom radu uči kroz razne projekte u Rijeci, MMC , Otvorena Više...

david belas


Rođen 1975. godine u Umagu, živi i odrasta u Poreču, diplomira na Ekonomskom fakultetu u Rijeci s temom "Pokazatelji poslovanja kazališta kao javne institucije" .
Educira se o kazališnom radu na brojnim međunarodnim seminarima i polazi niz kazališnih radionica od kojih su najznačajnije specijalizirane radionice iz MAPA - programa (Moving Academy for Performing Arts, Amsterdam).Diplomira na spomenutoj akademiji MAPA 2010 godine u Beogradu. Također o kazališnom radu uči kroz razne projekte u Rijeci, MMC , Otvorena scena Belveder i Udruge za izvedbene umjetnosti PROSOR PLUS, te u Puli, Kazalište DR. INAT .

1994. upoznaje se s radom u civilnom društvu, posebno se educira na seminarima i radionicama te sve do danas ostaje aktivan i angažiran na području civilnog društva i nezavisne kulture. 2001. godine osniva Udrugu “I“ (01-11) proizvodnja suvremenih umjetnosti - za promociju, produkciju i edukaciju svih oblika suvremenih umjetnosti. Udruga je djelovala na području Hrvatske dakako prije svega u Istri. Od 2004 do 2013 umjetnički direktor festivala "Sedam dana stvaranja".

Umjetnička praksa Davida Belasa ravnomjerno se dijeli na likovnu-vizualnu umjetnost te izvedbenu-dramsku gdje teži ka njihovoj integraciji, pa ga s pravom ga možemo nazvati izvornim multimediskim umjetnikom.

elda kosanović radovik

2012 - u suradnji s Davidom Belasom - neverbalno kazalište i suvremeni ples – prikazano u plesnoj predstavi – dvotjedna radionica

2009 - afro ples - vikend radionica
- u suradnji s Davidom Belasom - Ljetna škola plesa, pokreta i glume - prikazana u multimedijalnoj predstavi – srpanj –kolovoz

o eldi

Svoje prve plesne korake započela je u Studiju Zaro Pula. Obrazovanje je stekla na plesnoj akademiji u Parizu.
Nakon povratka sudjeluje kao profesionalni plesač u predstavama Prazna soba na suncu, Saloma, Imenovanje, Elektra. Učestvuje u projektima DR. Inata, Sedam dana Stvaranja- Dekontekst, te festivalima PUF, Archeo.S festival, Fačuk, Corte della Mole. Koreografira predstavu Imenovanje i Mon histoire a raconter. Više...

elda kosanović radovik


Svoje prve plesne korake započela je u Studiju Zaro Pula. Obrazovanje je stekla na plesnoj akademiji u Parizu.
Nakon povratka sudjeluje kao profesionalni plesač u predstavama Prazna soba na suncu, Saloma, Imenovanje, Elektra. Učestvuje u projektima DR. Inata, Sedam dana Stvaranja- Dekontekst, te festivalima PUF, Archeo.S festival, Fačuk, Corte della Mole. Koreografira predstavu Imenovanje i Mon histoire a raconter.

Član je Istarskog narodnog kazališta.

Dolaskom u naš Studio otvara nove vidike suvremenog plesa plesnoj sceni Poreča. Kao mentor našim voditeljicama unapređuje njihov rad i plesni izričaj.
Član je predsjedništva Udruge i vanjski suradnik.

branko banković

2011. – suvremene plesne tehnike - trodnevna radionica

o branku

Plesnu edukaciju započeo je u podmladku Studia za suvremeni ples, a nastavio se usavršavati kroz brojne radionice istaknutih plesnih pedagoga i koreografa. 1984. postaje stalni član Studia za suvremeni ples Zagreb, te pleše u gotovo svim produkcijama ovog ranomiranog ansambla. Plesao je u predstavama istaknutih koreografa: Zage Živković, Desanke Virant, Guya Perkova, Kiline Cremone, Juan Carlosa Garciae, Martina Sonndercampa, Matijaža Fariča... a također i ostvarivao plesačke suradnje s Emiliom Goutieresom; Snježanom Abramović; Milanom Broš, Darkom Brkljačićem, Curić-Lipovac, Aleksandrom Mišić. Više...

branko banković


Plesnu edukaciju započeo je u podmladku Studia za suvremeni ples, a nastavio se usavršavati kroz brojne radionice istaknutih plesnih pedagoga i koreografa. 1984. postaje stalni član Studia za suvremeni ples Zagreb, te pleše u gotovo svim produkcijama ovog ranomiranog ansambla. Plesao je u predstavama istaknutih koreografa: Zage Živković, Desanke Virant, Guya Perkova, Kiline Cremone, Juan Carlosa Garciae, Martina Sonndercampa, Matijaža Fariča... a također i ostvarivao plesačke suradnje s Emiliom Goutieresom; Snježanom Abramović; Milanom Broš, Darkom Brkljačićem, Curić-Lipovac, Aleksandrom Mišić...Plesao je u mnogim dramskim predstavama ZKM-a, HNK, GK Komedija, DK Gavela, GK Trešnja, GK Žar ptica, itd. kao i u predstavama za djecu.

Sa režiserkom i dramaturginjom Dubravkom Zrnčić-Kulenović ostvaruje izvanrednu dugogodišnju suradnju, te stvaraju veliki niz predstava za Sarajevski ratni teatar-SARTR, Studio lutkarstva Sarajevo-SLS, Narodno pozorište u Sarajevu te Dječije kazalište „IBM“ Slavonski Brod. Također, kroz radionice s djecom postavljaju djela Ivane Brlić Mažuranić i tako stvaraju glazbeno–scenske bajke za Kazališno koncertnu dvoranu "IBM" Slavonski Brod u okviru manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić“.

Posvećen je radu sa djecom i mladima, kroz plesnu pedagogiju i koreografiju. Već 30 godina aktivan je u jačanju i etabliranju plesa i suvremenog plesnog izričaja. Nastupao je na brojnim festivalima i gostovao u mnogim mjestima Hrvatske, čitavoj Europi i diljem svijeta. U svom radu osvojio je i brojne nagrade. Od 2013. predsjednik je Udruženja plesnih umjetnika Hrvatske.

iva čevizović

2011. god. - suvremene plesne tehnike - trodnevna radionica

o ivi

Rođena je 1985. Godine u Zagrebu. Nakon srednje ekonomske škole upisuje Učiteljski fakultet u Zagrebu. Svira klavir. Poznavatelj je Hrvatskog znakovnog jezika te od 2007 god. radi kao prevoditelj za gluhe i gluhoslijepe osobe.

Plesom se bavi od 3. godine života. S 13 godina upoznaje se sa suvremenim plesom upisom u „Školu za suvremeni ples Ane Maletić“. Više...

iva čevizović


Rođena je 1985. Godine u Zagrebu. Nakon srednje ekonomske škole upisuje Učiteljski fakultet u Zagrebu. Svira klavir. Poznavatelj je Hrvatskog znakovnog jezika te od 2007 god. radi kao prevoditelj za gluhe i gluhoslijepe osobe.

Plesom se bavi od 3. godine života. S 13 godina upoznaje se sa suvremenim plesom upisom u „Školu za suvremeni ples Ane Maletić“. Nakon završetka posjećuje mnogobrojne radionice suvremenih tehnika unutar i van Hrvatske.

2009. godine postaje član „Plesne kompanije Masa“, a 2011.g. član podmlatka „Zagrebačkog plesnog ansambla“.

Surađuje sa brojnim priznatim koreografima i plesnim izvođačima kao što su Larisa Lipovac, Aleksandra Mišić, Ognjen Vučinić, Sant Louis Rhinoa, Andrea Solomun, Snježana Avramović i dr. Kao izvođač sudjelovala je u raznim projektima te u predstavama „Skok u prazno“,“E=mc2“,“ La Femme“ i u mjuziklu „Uskrsnuli“.

U plesnom studiju Escape u Zagrebu vodi radionice modern and contemporary tehnike.andrea gotovina

2009 - suvremeni ples, vikend radionica

o andrei

Andrea Gotovina rođena je u Puli. Plesom se bavi od svoje četvrte godine. Započela je u Studiju Zaro u Puli pod vodstvom Slavice Šenk. U osamnaestoj godini odlazi na studij u Zagreb. Plesnu edukaciju nastavlja u Studiju Liberdance pod vodstvom Rajka Pavlića i u Studiju za suvremeni ples. Pohađa radionice Suvremene plesne tehnike (Rajko Pavlić), Klasični balet (Guy Perkov), Jazz dance (Larisa Lipovac), Lemon tehnika (Aleksandra Janeva).

Godine 2001. odlazi u Amsterdam na Plesnu akademiju, Tehater School, gdje studira Više...

andrea gotovina


Andrea Gotovina rođena je u Puli. Plesom se bavi od svoje četvrte godine. Započela je u Studiju Zaro u Puli pod vodstvom Slavice Šenk. U osamnaestoj godini odlazi na studij u Zagreb. Plesnu edukaciju nastavlja u Studiju Liberdance pod vodstvom Rajka Pavlića i u Studiju za suvremeni ples. Pohađa radionice Suvremene plesne tehnike (Rajko Pavlić), Klasični balet (Guy Perkov), Jazz dance (Larisa Lipovac), Lemon tehnika (Aleksandra Janeva).

Godine 2001. odlazi u Amsterdam na Plesnu akademiju, Tehater School, gdje studira za plesnog pedagoga; specijalizacija: moderni ples i improvizacija.
Od 2003. do 2005. kao gost-student pohađa Koreografski odjel School for New Dance Development (SNDO), gdje produbljuje znanje u improvizaciji i koreografiji. Tijekom školovanja stvara i prve vlastite radove te radi kao plesni pedagog na Muzičkoj akademiji i plesnim školama u Amsterdamu. Diplomirani je plesni pedagog od 2004.
Od 2003. do 2008. aktivno djeluje kao plesni pedagog u Hrvatskoj i Nizozemskoj, kao plesač surađuje s raznim koreografima, kao što su: Karni Keidar (Elephant, Somniferoum, The Fool), Marta Reig Torre (The Space Between), Nicola Hepp (Passion), Ron Bunz (Just Can’t Get Enough)…
Stvara radove: Teleport (Pula), La Voisin (Amsterdam), Ruben (Curacao, Nizozemski Antili)

Kao izvođač i koreograf, danas uspješno surađuje s ostalim plesnim koreografima te sudjeluje na raznim platformama, festivalima i projektima. U pulskom INK režirala je Čarobnjak iz Oza, te koreografirala plesne predstave Neboje, Plavi petak za koji je dobila tri nagrade na Festivalu suvremenog plesa u Portugalu i Petar Pan za kojeg je na 9. Platformi izabrana za najperspektivnijeg mladog koreografa od strane stručne komisije.


Copyright © Mot08 Poreč 2015 - 2022